Ανακοίνωση της ατζέντας για τις συνεδρίες TechCrunch: Mobility 2022 – TechCrunch

19
Ανακοίνωση της ατζέντας για τις συνεδρίες TechCrunch: Mobility 2022 – TechCrunch

TC Sessions: Mobility επέστρεψε και φέτος συγκεντρώνουμε τους καλύτερους και πιο έξυπνους ιδρυτές, επενδυτές, μηχανικούς και ειδικούς σχετικά με το μέλλον των μεταφορών για μια διήμερη, προσωπική εκδήλωση στις 18 και 19 Μαΐου στο San Mateo της Καλιφόρνια .

Θα ακολουθήσει μια διαδικτυακή ημέρα στις 20 Μαΐου για να δώσει στο κοινό μας, συμπεριλαμβανομένων όσων δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν, την ευκαιρία να συντονιστεί στο διαδίκτυο και να παρακολουθήσει τα σημαντικότερα σημεία από τη ζωντανή εκδήλωση, να δικτυωθεί και να παρακολουθήσει τις πλήρεις συνεδρίες. Είμαστε ενθουσιασμένοι που ανακοινώνουμε ότι ο Herbert Diess, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου του Ομίλου Volkswagen, θα συζητήσει το όραμά του για το μέλλον της κινητικότητας κατά τη διάρκεια αυτού του τμήματος της εκδήλωσης που είναι αποκλειστικά διαδικτυακό.

Το TC Sessions: Mobility θα περιλαμβάνει ομιλητές στην κεντρική σκηνή, μια σειρά από εκθέσεις startup, επιδείξεις, δικτύωση και μια ζωντανή παρουσίαση με ένα πολύ γλυκό βραβείο. Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα δώσουμε μια πρώτη ματιά σε μερικούς από τους ανθρώπους — και οχήματα — που θα είναι στην κύρια σκηνή μας και για τι σκοπεύουμε να μιλήσουμε.

Ποιος θα είναι στη σκηνή μας; Χαιρόμαστε που ρωτήθηκες. Ας ξεκινήσουμε με δύο οχήματα που δεν έχουν κάνει ακόμη δημόσια παρουσίαση: ένα ηλεκτρικό όχημα που κατασκευάζει η Arrival για την Uber και το ειδικά κατασκευασμένο Zoox robotaxi.

Άλλα θέματα στη λίστα μας για φέτος περιλαμβάνουν τη διερεύνηση των ευκαιριών και των προκλήσεων για τις αστικές αεροπορικές εταιρείες και τις πόλεις, τους διπλούς δρόμους που ακολουθούν οι εταιρείες για την εμπορευματοποίηση της τεχνολογίας αυτόνομων οχημάτων, την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, τη μικροκινητικότητα, τα αυτόνομα φορτηγά και την αυτόνομη παράδοση.

Οι καλεσμένοι μας περιλαμβάνουν τον συνιδρυτή και επικεφαλής προϊόντων της Aurora Sterling Anderson, την CTO της Motional Laura Major, τη συνιδρυτή και διευθύνουσα σύμβουλο της Nuro Jiajun Zhu και τον συν-διευθύνοντα σύμβουλο της Waymo, Dmitri Dolgov. Μετά υπάρχει Η Bonny Simi, η οποία διευθύνει τις αεροπορικές επιχειρήσεις και τους ανθρώπους της Joby Aviation, και η Rebecca Yeung, εταιρική αντιπρόεδρος της FedEx, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τις πρωτοβουλίες ρομποτικής και αυτόνομων οχημάτων της εταιρείας, καθώς και για τα φαινόμενα κυβερνοασφάλειας Charlie Miller και Chris Valasek με την Cruise.

Αγοράστε το πακέτο επίδειξης γενικής αποδοχής ή εκκίνησης σε πρώιμο στάδιο σήμερα πριν αυξηθούν οι τιμές. Πρόσφατα προσθέσαμε επίσης δύο νέους τρόπους για να παρακολουθήσετε την εκδήλωση. Δελτία Expo Only και Online Only (75 $ και 45 $, αντίστοιχα).

18 Μαΐου

Πώς να αποκτήσετε χρηματοδότηση σε πρώιμο στάδιο

με Yoon Choi (Muirwoods Ventures), Mar Hershenson (Pear VC) και Gabriel Scheer (Elemental Excelerator)

Ειδοποίηση Spoiler: Το Uber για X δεν είναι πλέον διαφοροποιητικό. Η κινητικότητα δεν είναι μια νεοφυής κάθετη και οι νεοφυείς επιχειρήσεις που αναζητούν χρηματοδότηση θα πρέπει να εξετάσουν αυτό το πλεονέκτημα. Οι επενδυτές δεν χρειάζεται να εξηγήσουν την ευκαιρία σε μέγεθος επιχείρησης στον κλάδο των μεταφορών. Αντίθετα, θέλουν να δουν αντίθετη ανάπτυξη — είτε πρόκειται για μια νέα οπτική γωνία σε μια παλιά τεχνολογία είτε για κερδοφορία. Το TechCrunch συγκεντρώνει τρεις επιχειρηματίες επιχειρηματικού κεφαλαίου — τον Yoon Choi από την Muirwoods Ventures, τον Mar Hershenson από την Pear VC και τον Gabriel Scheer από την Elemental — για να μιλήσουν για τις επενδυτικές τους στρατηγικές, τι είναι hot και τι όχι.

Μετατροπή μιας καινοτομίας AV σε Προϊόν

με τους Oliver Cameron (Cruise) και Laura Major (Motional)

Η τεχνολογία αυτόνομων οχημάτων έχει εξελιχθεί από τα όρια της ακαδημαϊκής έρευνας στα ζωντανά εργαστήρια — γνωστή και ως δοκιμές σε κλειστές πίστες και δημόσιους δρόμους. Τώρα, μερικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των Cruise και Motional, προσπαθούν να μετατρέψουν τις καινοτομίες τους σε ένα προϊόν που όχι μόνο έχει την τεχνική ικανότητα να περιηγηθεί στους δρόμους της πόλης, αλλά είναι προσιτό και εύκολο στη χρήση από τους ανθρώπους. Ο αντιπρόεδρος της Cruise για το προϊόν και πρώην συνιδρυτής του Voyage, Oliver Cameron και η CTO της Motional, Laura Major, θα καλύψουν τις τεχνικές προκλήσεις και τις προκλήσεις ανάπτυξης για τη δημιουργία ενός προϊόντος που μπορούν και θα θέλουν να χρησιμοποιήσουν οι άνθρωποι.

Vehicle Spotlight: Zoox

με τον Jesse Levinson (Zoox)

Η Zoox έκανε το ντεμπούτο της για πρώτη φορά το ειδικά κατασκευασμένο ρομποταξί της τον Δεκέμβριο του 2020 σε μια εικονική εκδήλωση. Αυτό το όχημα ήταν σε μεγάλο βαθμό υπό κάλυψη από τότε, με τις δοκιμές να γίνονται σε περιοχές μακριά από το κοινό. Τώρα, το όχημα Zoox είναι έτοιμο για ένα από κοντά και προσωπικό ντεμπούτο στο TC Sessions: Mobility. Ο συνιδρυτής της Zoox και CTO Jesse Levinson θα συζητήσει το όχημα, την πρόοδο της εταιρείας και πού μπορεί να δούμε το Zoox στη συνέχεια.

Πώς να ξεκλειδώσετε τα κέρδη στο Micromobility
με τους Alex Nesic (Drover AI), Janelle Wang (Acton) και ομιλητή να ανακοινώνονται

Παρά τα τεράστια ποσά επιχειρηματικού κεφαλαίου που έχουν διατεθεί για την κοινή μικροκινητικότητα, ο κλάδος δεν έχει ακόμη φθάσει τα οικονομικά της μονάδας αρκετά ευνοϊκά ώστε να αποφέρει κέρδος. Αλλά πλησιάζει. Θα καθίσουμε με τον Alex Nesic του Drover AI, την Janelle Wang του Acton και έναν ακόμη συμμετέχοντα σε πάνελ για να μιλήσουμε για τις νέες μεθόδους και τη νέα τεχνολογία, που αναπτύσσεται για να βοηθήσει τις εταιρείες μικροκινητικότητας να ξεκλειδώσουν τα κέρδη.

Ο κόσμος σύμφωνα με τον Waymo

με τον Dmitri Dolgov, συν-CEO της Waymo

Η Waymo, ο αυτοοδηγούμενος βραχίονας της Alphabet, έχει φτάσει σε σημαντικά ορόσημα πρόσφατα, από την έναρξη μιας υπηρεσίας robotaxi στο Σαν Φρανσίσκο έως την εξασφάλιση συνεργασιών με παλαιού τύπου εταιρείες logistics που θα τη βοηθήσουν να εμπορευματοποιήσει αυτόνομες εμπορευματικές μεταφορές. Ωστόσο, οι προκλήσεις παραμένουν από όλες τις πλευρές — πολιτικές, τεχνολογικές, εμπορικές και κοινωνικές. Ο Ντμίτρι Ντολγκόβ, συν-CEO της Waymo, ήταν εκεί από την αρχή. Ως ένας από τους ιδρυτές του έργου αυτοοδηγούμενων αυτοκινήτων της Google, το οποίο ξεκίνησε το 2009 και έγινε Waymo το 2016, θα μας μιλήσει για το πόσο μακριά έχει φτάσει η αυτονομία και πόσο μακριά πρέπει να φτάσει ακόμη.

TechCrunch Mobility Pitch-off

Οι πιο έξυπνοι επιχειρηματίες του κλάδου θα ανέβουν στη σκηνή μπροστά σε ζωντανό κοινό και σε μια ομάδα ειδικών του κλάδου, παρουσιάζοντας επαναστατικές τεχνολογίες. Ιδρυτές — κάντε αίτηση εδώ.

Πώς ταιριάζει ο αστικός αέρας στις πόλεις

με τους Gary Gysin (Wisk Aero), Cyrus Sigari (UP.Partners) και Bonny Simi (Joby Aviation)

Τι θα χρειαστεί για την εκτέλεση επιχειρήσεων αστικής αεροπορικής κινητικότητας στις πόλεις; Η TechCrunch Mobility θα συναντηθεί με τον Gary Gysin, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Wisk Aero, τον Cyrus Sigari, συνιδρυτή και διαχειριστή εταίρο στο UP.Partners και τον Bonny Simi, επικεφαλής αεροπορικών επιχειρήσεων και ανθρώπους της Joby Aviation, για να συζητήσουν τόσο τις προκλήσεις όσο και ευκαιρίες στον αστικό χώρο εναέριας κινητικότητας και τι χρειάζεται για να ξεκινήσει όχι μόνο στις πόλεις, αλλά να έχει πραγματικά αξία για τους κατοίκους.

Η πορεία προς την εμπορευματοποίηση των αυτόνομων φορτηγών

με τον Sterling Anderson (Aurora Innovation) και τη Rebecca Yeung (FedEx)

Η Aurora εκτελεί ένα πιλοτικό πρόγραμμα με τη FedEx για τη μεταφορά εμπορευμάτων μεταξύ Ντάλας και Χιούστον μέσω αυτοοδηγούμενων φορτηγών Paccar από τον Σεπτέμβριο του 2021. Όπως και με τους περισσότερους άλλους αυτόνομους πιλότους εμπορευμάτων, οι χειριστές ανθρώπινης ασφάλειας είναι παρόντες στα οχήματα, αλλά ο στόχος της Aurora είναι να λειτουργήσει φορτηγά πλήρως αυτόνομα μέχρι το τέλος του επόμενου έτους. Θα επικοινωνήσουμε με τον συνιδρυτή της Aurora, Sterling Anderson και την επικεφαλής ρομποτικής και τεχνολογίας αυτόνομων οχημάτων της FedEx, Rebecca Yeung, και θα συζητήσουμε την πρόοδο και τις επιπτώσεις του πιλότου για το μέλλον της αυτόνομης μεταφοράς φορτηγών.

19 Μαΐου

Πώς πρέπει να σκέφτεται η startup σας για τη συνεργασία, όχι μόνο για το κεφάλαιο

με τους John Du (GM Ventures), Taylor Ogan (Snow Bull Capital) και Trina Van Pelt (Intel Capital)

Οι κεφαλαιαγορές έχουν τον τρόπο να αποσπούν την προσοχή ακόμη και των πιο ακατάστατων ιδρυτών. Ωστόσο, όπως αρχίζουμε να βλέπουμε, ένας γύρος χρηματοδότησης σε καλές τιμές δεν αντικαθιστά μια καλά λαδωμένη λειτουργία. Και οι νεοφυείς επιχειρήσεις θα πρέπει να σκέφτονται περισσότερο τις στρατηγικές ευκαιρίες και τις συνεργασίες, όταν εγκαταλείπουν αυτές τις πολυπόθητες θέσεις στο τραπέζι. Συγκεντρώνουμε τον John Du της GM Ventures, τον Taylor Ogan της Snow Bull Capital και την Trina Van Pelt της Intel Capital για να μιλήσουμε για συνεργασίες στον κόσμο της κινητικότητας – ειδικά για αυτές που πιθανότατα δεν σκέφτεστε.

Μια αντίθετη άποψη για την ανάπτυξη της αυτονομίας σε κλίμακα

με τον Austin Russell (Luminar)

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Luminar, Austin Russell, έχει διαφορετική άποψη για τον τρόπο ανάπτυξης της αυτονομίας σε κλίμακα από άλλους προγραμματιστές AV στον κλάδο, καθώς και από τον CEO της Tesla, Elon Musk. Ο Lidar κάθεται στο κέντρο του οράματος του Russell, αλλά ίσως όχι με τον τρόπο που θα μπορούσε κανείς να σκεφτεί. Θα εμβαθύνουμε στην προοπτική του Russell και στη στρατηγική του για το πώς να φέρει αυτόνομο όχημα στις μάζες σε κλίμακα — χωρίς να τραβήξει τον άνθρωπο από τη θέση του οδηγού.

Η Νέα Οικονομία Επιβατών

με Nils Wollny (Holoride)

Εν αναμονή ενός μέλλοντος όπου η αυτονομία είναι ο κανόνας και οι επιβάτες θα αναζητούν ενθουσιώδη ψυχαγωγία για να διαλύσουν τη μονοτονία μιας μετακίνησης, η Holoride προσφέρει ένα σύστημα VR στο αυτοκίνητο που μετατρέπει κάθε όχημα σε κινούμενο θεματικό πάρκο. Μόνο το Audi-spinoff δεν περιμένει πλήρη αυτονομία για να εμπορευματοποιήσει το προϊόν του και να μας φέρει στη νέα οικονομία επιβατών. Η τεχνολογία VR της Holoride έρχεται στα αυτοκίνητα Audi ήδη από αυτό το καλοκαίρι. Θα καθίσουμε με τον Nils Wollny, συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της Holoride, για να μιλήσουμε για τη θέση που έχουν το VR, το blockchain, τα NFT και τα κρυπτονομίσματα στον χώρο του αυτοκινήτου.ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΙΤΛΟ

Ασφάλιση των σημερινών αυτοκινήτων και της ρομποταξίας του αύριο

με τους Charlie Miller και Chris Valasek (Cruise)

Μια νέα εποχή στα συνδεδεμένα αυτοκίνητα είναι εδώ, και μαζί με αυτό έρχονται νέοι κίνδυνοι για την ασφάλεια. Και μετά υπάρχουν τα ρομποτικά και άλλα αυτόνομα οχήματα. Ο Charlie Miller και ο Chris Valasek, αδιαμφισβήτητοι ηγέτες στον κλάδο της κυβερνοασφάλειας, που κατέχουν και οι δύο κορυφαίους ρόλους ασφάλειας στην εταιρεία αυτόνομης οδήγησης Cruise που υποστηρίζεται από την GM, θα συζητήσουν μαζί μας για τη δυναμική και ταχέως μεταβαλλόμενη σφαίρα της κυβερνοασφάλειας του αυτοκινήτου.

Vehicle Spotlight: Άφιξη

με τον Avinash Rugoobur (Άφιξη)

Η Arrival ανακοίνωσε πέρυσι τα σχέδιά της να σχεδιάσει και να κατασκευάσει ένα προσιτό, ειδικά κατασκευασμένο ηλεκτρικό όχημα για οδήγηση σε συνεργασία με την Uber. Πριν ξεκινήσει η παραγωγή του αυτοκινήτου το τρίτο τρίμηνο του 2023, η Arrival θα το παρουσιάσει εδώ στο TC Sessions: Mobility. Ο Πρόεδρος της Άφιξης, Avinash Rugoobur θα μιλήσει για τη διαδικασία σχεδιασμού και, ελπίζουμε, παραγωγής του οχήματος, για το τι εργάζεται επίσης η εταιρεία EV και για το τι μπορεί να βρίσκεται στη γωνία.

TechCrunch Mobility Pitch-off

Οι πιο έξυπνοι επιχειρηματίες του κλάδου θα ανέβουν στη σκηνή μπροστά σε ζωντανό κοινό και σε μια ομάδα ειδικών του κλάδου, παρουσιάζοντας επαναστατικές τεχνολογίες. Ιδρυτές – κάντε αίτηση εδώ.

Πού είναι το Αυτόνομο Αυτοκίνητό Μου;

με Yanbing Li (Aurora), Saswat Panigrahi (Waymo) και Sarah Tariq (NVIDIA)

Όσον αφορά τη μετακίνηση ανθρώπων μέσω αυτόνομων οχημάτων, αρχίζουν να αναδεικνύονται δύο δρόμοι: υπηρεσίες Robotaxi και ιδιωτικά οχήματα με αυτόνομες δυνατότητες. Οι εταιρείες κινούνται προς την εμπορευματοποίηση του robotaxis στοχεύοντας απευθείας στην πλήρη αυτονομία. Οι αυτοκινητοβιομηχανίες, από την άλλη πλευρά, κυκλοφορούν προσωπικά οχήματα που έχουν χαμηλότερα επίπεδα αυτονομίας μέσω προηγμένων συστημάτων υποβοήθησης οδηγού σήμερα, με τελικό στόχο τη σιγά σιγά βελτίωση μέχρι να μπορέσουν να προσφέρουν προσωπικά οχήματα με υψηλότερα επίπεδα αυτόνομης λειτουργικότητας. Θα καθίσουμε με τους ειδικούς AV για να συζητήσουμε τα εμπόδια σε κάθε προσέγγιση και ποια μπορεί να αποδώσουν πρώτα σε μαζική κλίμακα.

Schreibe einen Kommentar