Η Apple θα επιτρέπει πλέον στις εφαρμογές «αναγνώστη» να χρησιμοποιούν εξωτερικούς συνδέσμους, εάν εγκριθούν – TechCrunch

20
Η Apple θα επιτρέπει πλέον στις εφαρμογές «αναγνώστη» να χρησιμοποιούν εξωτερικούς συνδέσμους, εάν εγκριθούν – TechCrunch

Apple σήμερα ανακοινώθηκε θα αρχίσει να επιτρέπει σε ένα υποσύνολο εφαρμογών που πωλούνται στο App Store του να συνδέονται με έναν εξωτερικό ιστότοπο όπου οι χρήστες μπορούν να δημιουργούν ή να διαχειρίζονται τους λογαριασμούς τους με τον προγραμματιστή της εφαρμογής. Η αλλαγή στις οδηγίες της Apple App Store Review ισχύει μόνο για αυτό που η Apple αποκαλεί εφαρμογές „reader“ — δηλαδή, εφαρμογές που έχουν σχεδιαστεί κυρίως για να παρέχουν πρόσβαση σε κάποιο είδος ψηφιακού περιεχομένου, όπως περιοδικά, βιβλία, ήχο, μουσική ή βίντεο. Τα σχέδια της Apple ανακοινώθηκαν για πρώτη φορά τον περασμένο Σεπτέμβριο στο πλαίσιο του διακανονισμού του τεχνολογικού γίγαντα με μια ιαπωνική ρυθμιστική αρχή, την Ιαπωνική Επιτροπή Δίκαιου Εμπορίου (JFTC), και είχαν προγραμματιστεί να φτάσουν στις αρχές του 2022.

Η εταιρεία είχε δηλώσει νωρίτερα ότι οι αλλαγές θα ίσχυαν παγκοσμίως για όλες τις εφαρμογές ανάγνωσης στο App Store όταν θα κυκλοφορούσαν, αλλά δεν είχε δώσει ακριβή ημερομηνία κυκλοφορίας.

Σήμερα, οι Οδηγίες αναθεώρησης του App Store της Apple έχουν ενημερώθηκε με νέα αναφορά αυτό εξηγεί πώς οι εφαρμογές Reader μπορούν να εφαρμόσουν αυτήν τη δυνατότητα.

Συγκεκριμένα, η Apple δίνει οδηγίες στους προγραμματιστές να κάνουν αίτηση για κάτι που ονομάζει Δικαίωμα λογαριασμού εξωτερικού συνδέσμου προκειμένου να παρέχουν αυτή τη λειτουργία στις δικές τους εφαρμογές. Το δικαίωμα είναι κάτι που χρησιμοποιεί η Apple όταν θέλει να εξακολουθεί να έχει τον έλεγχο της κατάστασης όσον αφορά το ποιοι προγραμματιστές μπορούν να εφαρμόσουν μια συγκεκριμένη λειτουργία. Δηλαδή, αντί να αλλάζει απλώς τους κανόνες του App Store, ώστε αυτός ο τύπος συμπεριφοράς να επιτρέπεται γενικά για εφαρμογές στην υποστηριζόμενη κατηγορία, η διαδικασία χορήγησης δικαιωμάτων απαιτεί από τους προγραμματιστές να ζητήσουν και στη συνέχεια να λάβουν έγκριση για αυτήν την ειδική περίπτωση χρήσης. Με αυτόν τον τρόπο, η Apple μπορεί να ελέγξει πολύ προσεκτικά τις εφαρμογές που επιτρέπεται να προσθέτουν τους συνδέσμους αντί να το αφήνουν στην ομάδα ελέγχου εφαρμογών της.

Η εταιρεία δημοσίευσε επίσης οδηγίες χρήσης και λεπτομέρειες εφαρμογής για προγραμματιστές που έχουν εγκριθεί να χρησιμοποιούν την επιλογή εξωτερικού συνδέσμου. Εδώ, η Apple εξηγεί ότι οι εφαρμογές που δεν θα εγκρίνονται όλες οι εφαρμογές που προσφέρουν πρόσβαση σε ψηφιακό περιεχόμενο — η πρόσβαση σε ψηφιακό περιεχόμενο πρέπει να είναι η «κύρια λειτουργία» της εφαρμογής, αναφέρει η Apple. Για παράδειγμα, μια εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης (αχ, Facebook) όπου οι χρήστες μπορούν επίσης να κάνουν ροή βίντεο δεν θα είναι επιλέξιμες.

Η Apple λέει επίσης ότι, για να είναι επιλέξιμες, οι εφαρμογές πρέπει να επιτρέπουν στους χρήστες να έχουν πρόσβαση σε περιεχόμενο ή υπηρεσίες που είχαν προηγουμένως αγοράσει εκτός της εφαρμογής. πρέπει να επιτρέπουν στους χρήστες να συνδεθούν στον λογαριασμό τους· και δεν μπορούν να διευκολύνουν τις υπηρεσίες σε πραγματικό χρόνο, από άτομο σε άτομο – όπως ζωντανή διδασκαλία, εκπαίδευση φυσικής κατάστασης, περιηγήσεις σε ακίνητα ή ιατρικές συμβουλές.

Συντελεστές εικόνας: Appl

Συγκεκριμένα, η Apple λέει ότι οι εφαρμογές που επιλέγουν να χρησιμοποιήσουν το δικαίωμα λογαριασμού εξωτερικού συνδέσμου δεν μπορούν να προσφέρουν αγορές εντός εφαρμογής σε συσκευές iPhone ή iPad. Είναι μια κατάσταση είτε/ή.

Οι οδηγίες της Apple περιγράφουν επίσης πώς πρέπει να λειτουργούν οι σύνδεσμοι, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου με τον οποίο πρέπει να ανοίγουν σε ένα νέο παράθυρο προγράμματος περιήγησης και όχι σε μια προβολή ιστού, για παράδειγμα, και πώς θα πρέπει να εμφανίζονται οι σύνδεσμοι. Η ιστοσελίδα του προγραμματιστή δεν μπορεί επίσης να διαφημίσει την τιμολόγηση που προσφέρεται εκτός του App Store. Μπορεί να πει μόνο κάτι πολύ απλό όπως: „Μεταβείτε στο example.com για να δημιουργήσετε ή να διαχειριστείτε τον λογαριασμό σας.“ Υπάρχουν πολλές άλλες πιο τεχνικές απαιτήσεις, επίσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτές οι αλλαγές έγιναν μόνο λόγω κυβερνητικών κανονισμών και όχι επειδή η Apple πιστεύει ότι αυτό είναι το σωστό για το App Store της. Είναι σαφές από τον αυστηρό τρόπο με τον οποίο εφαρμόζει αυτήν την υποστήριξη – και τους κανόνες γύρω από τη χρήση της – ότι η εταιρεία θεωρεί αυτήν την αλλαγή ως μια ολισθηρή κλίση που θα μπορούσε τελικά να οδηγήσει σε απώλεια εσόδων από το App Store.

Οι αλλαγές έρχονται σε μια στιγμή που νομοθέτες και ρυθμιστικές αρχές ασκούν πίεση στους παρόχους καταστημάτων εφαρμογών, Apple και Google, μετά από καταγγελίες κατά του ανταγωνισμού. Οι πλατφόρμες το παλεύουν επίσης στα δικαστήρια, όπως κάνουν τώρα η Apple και η Google με την εταιρεία παραγωγής Fortnite Epic Games, της οποίας η αντιμονοπωλιακή υπόθεση με την Apple είναι τώρα υπό έφεση. Μια άλλη ομαδική αγωγή ώθησε την Apple να συμφωνήσει ότι οι προγραμματιστές είχαν τη δυνατότητα να επικοινωνούν με τους πελάτες τους σχετικά με τους τρόπους πληρωμής χρησιμοποιώντας τα στοιχεία επικοινωνίας που συνέλεξαν στις εφαρμογές τους.

Εκτός από τη σημερινή αλλαγή για τις εφαρμογές ανάγνωσης, η Νότια Κορέα ψήφισε νομοθεσία που απαγορεύει στην Apple και την Google να απαιτούν από τους προγραμματιστές να χρησιμοποιούν τα αντίστοιχα συστήματα πληρωμών τους. Πιο πρόσφατα, ένα δικομματικό νομοσχέδιο για το App Store που στοχεύει την Apple και την Google εγκρίθηκε από την Επιτροπή Δικαιοσύνης της Γερουσίας, υποδηλώνοντας ότι η νομοθεσία των ΗΠΑ βρίσκεται επίσης στον ορίζοντα. Αλλά αντί να προλάβει τις αλλαγές με μια γενική αναθεώρηση του τρόπου λειτουργίας του App Store, η Apple έχει προσκολληθεί σε κάθε τελευταίο κομμάτι του ελέγχου που έχει, ακόμη και όταν προσπαθεί να τηρήσει τους κανονισμούς. Αυτή η στάση έχει γίνει τόσο κακή που, στην Ολλανδία, η Apple έχει πλέον επιβληθεί δέκα φορές πρόστιμο από την τοπική ρυθμιστική αρχή για μη συμμόρφωση με τους νέους κανόνες σχετικά με την υποστήριξη πληρωμών τρίτων για εφαρμογές γνωριμιών.

Αν και η Apple άνοιξε σήμερα την πρόσβαση για να ζητήσει το External Link Account Entitlement, σημειώνει ότι το API θα είναι διαθέσιμο για δημιουργία και δοκιμή εφαρμογών ανάγνωσης σε μια «επόμενη έκδοση beta για iOS και iPadOS».

Schreibe einen Kommentar